Opening watertappunt Cruijff Court

Opening watertappunt Cruijff Court

jun 13, 2016
Door
Nog geen Reactie

Op woensdag 15 juni aanstaande om 15.00 uur opent wethouder Jaqueline Dorenbos het watertappunt op het Cruijff Court in Beverwijk. Het watertappunt heeft de Beverwijkse identiteit doordat een afbeelding van het logo van de gemeente Beverwijk op het watertappunt is aangebracht. De openingshandeling bestaat uit het wegtrekken van de vlag van Beverwijk die het watertappunt afdekt. Voor de aanwezigen heeft de gemeente een milieuvriendelijk aandenken.

 

Kraanwater in Nederland is duurzaam en van topkwaliteit. Het behoort tot de beste van Europa. Met een watertappunt wordt het drinken van kraanwater mogelijk op openbare plaatsen. Zo voorziet de gemeente inwoners en bezoekers, en op het Cruijff Court vooral de voetballers, van gratis drinkwater voor onderweg. Drinkwater is gezonder dan frisdrank. Daarnaast levert het watertappunt ook een bijdrage aan een schoner milieu. Dagelijks worden in Nederland 500.000 plastic flesjes weggegooid. Met een watertappunt wil gemeente Beverwijk het gebruik van plastic wegwerpflessen tegengaan en het drinken van kraanwater stimuleren. (Bron PWN)

 


  • Nul251 Facebook