Hier willen wij wel hangen!

Hier willen wij wel hangen!

jun 18, 2016
Door
1 Reactie

BEVERWIJK – De jongeren Bart en Kevin melden zich per fiets op de redactie van Dagblad Kennemerland. Ze gaan de verslaggever laten zien welke plekken volgens hun ideaal zijn voor de oprichting van een mooie, overdekte hangplek voor jongeren.

 

Daarbij houden ze niet alleen rekening met de wensen van hangjeugd, maar ook met die van de omgeving. Ze hebben er uitgebreid ervaring mee: zodra jongeren ergens overlast of andere problemen veroorzaken, moeten ze weg. Dus kun je die problemen maar beter zien te voorkomen.

 

Wat zijn de meest kansrijke plekken volgens de hangjongeren zelf?

 

Plek 1: Willem Alexanderplantsoen. Of eigenlijk net daarnaast. Hier is al een basketbalveld en er wordt generaties lang gehangen. Maak die plek dan maar officieel een jongerenhangplek, vinden Bart en Kevin. Alternatieven zijn het WA-plantsoen zelf (plek 5) en de groenstrook achter de hindoetempel (plek 6). Nadeel is dat ze nogal dicht bij de huizen liggen. Dus: kans op overlast.

 

Florispark

 

Plek 2: Naast het Florispark. Net in de Broekpolder, langs een fietspad, is eigenlijk al een soort hangplek, maar die is overwoekerd. Planten en gras laten nog net twee picknicktafels zien. Maak dat nou eens mooi in orde, trek het hek voor de snelweg door langs deze plaats en zet een overkapping neer. En je hebt de beste hangplek die er maar kan zijn. Ver van de huizen, dus nul overlast. Lekker bij het water. Dit vinden Bart en Kevin allebei kanshebber nummer 1.

 

 

Plek 4: park Overbos. Hier ligt totaal verscholen tussen het groen een mooi leeg grasveld. Prachtig als hangplek, stelt Kevin. Bart vindt het minder geschikt: het is een plek waar honden worden uitgelaten. Die moeten dan maar een veldje verderop, vindt Kevin, die overigens een groot dierenliefhebber is.

 

Plek 7 wordt aangedragen door de verslaggever. Is dat wat, aan de rand van Beverwijk in het groen langs de Plesmanweg? Bebouwing is er niet in de buurt, maar verder eigenlijk ook niets waar jongeren zich mee kunnen vermaken. Nou ja, elkaar dan. Schouderophalend voegen Kevin en Bart de plek aan het lijstje toe. Ze vinden het niet zo spannend, maar het kan misschien wel, qua overlast. Dat zul je daar niet snel krijgen. Is het niet te ver weg? Bart haalt zijn schouders op. ,,Ik fiets binnen vijf minuten door heel Beverwijk. Afstand doet er voor jongeren niet zoveel toe.’’

 

Dat blijkt ook uit suggestie 8, waar Kevin mee aankomt. In het park langs de N197, bij de ganzenvijver langs de Zeestraat, ziet hij wel een mogelijke hangplek. Bart vindt deze weer niet zo geschikt. Hij heeft er in ieder geval zelf nog nooit gehangen.

 

Bart weet nog wel eentje: Plek 3. Bij kinderboerderij De Baak. Daar zijn grote grasvelden omheen. ,,Lekker voetballen”, zegt Bart. Kevin voegt eraan toe dat er dan wel eerst een egaliseermachine overheen moet. Kevin wijst ook nog op het skatepark, dat al door veel jongeren wordt bezocht, langs de Aagtendijk en de Hoflanderweg. Ideale plek om daar een afdakje voor jongeren neer te zetten, vindt hij. Die gaat als plek 9 op de kaart.

 

Maandagavond praten jongeren met de politiek over hangplekken.

 

Bron: Dagblad KennemerlandBart Vuijk


  • Nul251 Facebook