Beverwijk krijgt een officiële graffitimuur

Beverwijk krijgt een officiële graffitimuur

aug 2, 2016
Door
Nog geen Reactie

Op woensdag 10 augustus aanstaande wordt op het pleintje aan De Oever om 14.00 uur de eerste officiële graffitimuur van Beverwijk in gebruik genomen. Nul251 (onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk) doopt, in samenwerking met Pre Wonen, de gemeente Beverwijk en een groep graffiteurs, op feestelijk wijze een kunstzinnige muur om naar een heuse oefenmuur voor talentvolle straatkunstenaars.

 

Cecilia van Weel, wethouder jeugd, zal namens de gemeente aanwezig zijn en formeel de muur aanwijzen als officiële oefenmuur voor graffiteurs.

 

Op dit moment is skatepark de Blauwe Kikker de enige locatie in Beverwijk waar graffiteurs hun kunsten kunnen laten zien. Dit wordt door de gemeente gedoogd maar is geen officiële oefenplek voor graffiti.

 

Omdat het oefenmuurtje tussen Spoorsingel en De Oever ligt worden alle omwonenden getrakteerd op een leuke middag. Buurtsportcoach Robin Welp organiseert op het veldje verschillende wedstrijden waaronder een panna knock-out toernooi. Pre Wonen levert een bijdrage met gratis schepijs en een springkussen voor de kleintjes. Albert Heijn Beverhof en De Groentekeuken sponsoren water, chips en fruit. En als laatste geeft Portofino een groot aantal pizza’s weg voor alle mensen die een actieve bijdrage leveren tijdens deze feestmiddag.

Naast dat er een strakke ‘piece’ word gezet op de voorkant van de muur, is er ook nog ruimte aan de achterkant. Deze is vrij te gebruiken voor alle bezoekers die eens willen ervaren hoe het is om creatief te zijn met een spuitbus.

 

Verder zijn er optredens van verschillende jonge artiesten uit IJmond-Noord zoals Kleine Baas, Malcolm Traxx, Artiflexx, DJ Kevin Higher en DJ NLZ. Zij laten hun nieuwste nummers horen die ze hebben geproduceerd in Studio Nul251.

 

De feestelijkheden starten om 13.00 uur en eindigen omstreeks 17.00 uur.

 

Voor meer info: Mail naar william.jordens@welzijnswb.nl

 

 


  • Nul251 Facebook