Release: Urban album ‘Geen brand wel vuur’

Release: Urban album ‘Geen brand wel vuur’

sep 19, 2018
Door
Nog geen Reactie

Nog even en dan is het zover. De release van het Urban album ‘Geen brand wel vuur’ met daarop twaalf tracks van jong talent uit Beverwijk en directe omgeving. Een project wat is ontstaan uit een mooie samenwerking tussen Niels Henke (DJ NLZ) en jongerenwerkteam Nul251, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk.

 

DJ NLZ uit Beverwijk timmert al jaren, succesvol, aan de weg van de entertainmentindustrie. Hij is onder andere in de buurt bekend geworden nadat hij in 2012 postuum het album van Skinny-Vinny heeft uitgebracht. Al jong ontdekte hij zijn passie voor het draaien en maken van muziek. In april 2017 ontving hij uit handen van waarnemend burgemeester Ossel een jongerenlintje.

 

Inmiddels zijn er diverse jaren verstreken en heeft hij al meerdere projecten uitgebracht die door het gehele land zijn opgepikt. Niels vindt dat het tijd wordt om iets terug te doen voor de buurt waarin hij is opgegroeid. Het wordt tijd om nieuw jong talent uit de IJmond een kans te geven.

 

Hij besluit contact op te nemen met de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk die net een kleine (semi-)professionele studio hebben gerealiseerd. Dit biedt perspectief want alle benodigde apparatuur is aanwezig en daarbij is het een mooie kans voor studio Nul251 om een eerste album gerealiseerd te krijgen en op die wijze bekendheid te krijgen bij jongeren die bezig (willen) zijn met muziek. In een overleg met de jongerenwerkers William Jordens & Marco Dalprà vouwt hij z’n plannen uit en het jongerenwerk hoeft hier niet lang over na te denken. Dit gaan we doen!

 

Vrijdagavond 28 september 2018 is het zover. De release van twaalf tracks van het album ‘Geen brand wel vuur’. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren van jeugdcentrum Nul251 aan de Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk geopend. Omstreeks 19.45 uur zal wethouder Niele officieel het album releasen en zijn de tracks beschikbaar via de bekende muziekplatforms. Daarna is er, terwijl de tracks te beluisteren zijn, met wat te drinken en te eten, de mogelijkheid om na te praten en zal DJ NLZ door middel van een masterclass een kijkje in de keuken geven in productionele fase van het project. Aanmelden voor deze masterclass is nodig want er zijn een beperkt aantal, slechts 20, plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan door te mailen naar info@nul251.info  Meedoen is gratis!

Van de track ‘Tussentijd / Iets beters’ van Gervi & Mella (Prod. by DJ NLZ) is een videoclip gemaakt.

 


  • Nul251 Facebook