Work it!

Work it!

feb 4, 2020
Door
1 Reactie

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en woon je in Beverwijk, Uitgeest of Velsen? Dat kan jij terecht bij Work it!

 

Dit is een training die jou helpt bij het zoeken naar passend werk, het opstellen van een CV en een sollicitatiebrief. Tijdens de training oefen je met presenteren en met het voeren van sollicitatiegesprekken. Je kunt er ook terecht voor individuele begeleiding.

 

Bij Work it! werk je aan jouw kennis en vaardigheden die jou helpen bij het krijgen en houden van werk en inkomen. Dit levert jou direct iets op, namelijk:

 

• Inkomsten
• Dagbesteding en structuur
• Trots, zelfvertrouwen en zelfrespect
• Aanzien en waardering
• Meer betrokkenheid bij de maatschappij

 

Waaruit bestaat de training?
Work it! begint met een kennismakingsgesprek waarin de verwachtingen over en weer worden besproken. In het kennismakingsgesprek komt aan de orde wat het vinden van werk belemmert of juist stimuleert. Als dat nodig is kan je individuele begeleiding krijgen. Vervolgens zijn er vijf workshops. Hierin ga je aan de slag met acteurs, trainers en werkgevers. Zij oefenen sollicitatiegesprekken en leren om een sollicitatiebrief te schrijven en een CV op te stellen. Van medewerkers van Socius krijg je praktische informatie, onder andere over geldzaken. Als je de vijf workshops met goed gevolg hebt doorlopen, ontvangt je een certificaat.

 

Data enzo
De eerstvolgende workshops wordt gegeven op woensdag 4 maart van 13.30 uur tot 17.00 uur. Elke tweede woensdag van de maand start een nieuwe serie workshops. Aan de vijfde workshop (geldzaken) kunnen ook familie en vrienden deelnemen. Deze vindt ’s avonds plaats. De locatie van de workshops verschilt per serie. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 jongeren.

 

Aanmelden
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Socius Maatschappelijk Dienstverleners, telefoonnummer 088 – 88 76 900 of mailen naar JMW@socius-md.nl

 

 

Bij Work it! werken ze samen met MEE & de Wering, RMC (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie, voor registratie van voortijdig schoolverlaters), IJmond Werkt! en mbo-scholen.


  • Nul251 Facebook